De achteruitgang van de biodiversiteit en de opwarming van de aarde zijn de twee grootste milieu-issues van onze tijd, met een grote rol voor landbouw en voeding. Als Louis Bolk Instituut staan wij voor duurzame landbouw: klimaatrobuust en natuurinclusief. Ben je op zoek naar een partner in onderzoek en implementatie van kringlooplandbouw? Een organisatie die denkt in natuurlijke processen, samenhang en de link legt met andere thema’s zoals de eiwittransitie of gezonde voeding?
Neem contact op met:
De landbouw staat voor flinke uitdagingen, zoals een veranderend klimaat met droogte of juist te veel neerslag, en steeds minder beschikbare gewasbeschermingsmiddelen. Het belang van een gezonde en vitale bodem wordt daardoor steeds duidelijker. Het in standhouden of verbeteren van de bodemgezondheid, door middel van duurzaam bodembeheer is een van de vele uitdagingen voor agrarische ondernemers. Ook is duurzaam beheer van de bodem essentieel voor het landelijke gebied en maatschappelijke opgaven rond schoon water, biodiversiteit en de kwaliteit van de leefomgeving. Geïnteresseerd?
Neem contact op met:
De veehouderij in Nederland staat voor een aantal grote uitdagingen zoals het verminderen van de overmaat aan stikstof in natuurgebieden, verbetering van waterkwaliteit en het behoud van weidevogels. Dat betekent een samenstel van maatregelen, waarbij kringlopen op bedrijfs- en regionaal niveau gesloten worden. En meer natuurinclusief geproduceerd wordt. Ben je op zoek naar een kennisinstituut op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van de duurzame veehouderij? Naar systemen die werken, naar gebiedsprocessen of cursussen voor de praktijk?
Neem contact op met:
Ongezonde leefstijlen en de toename van leefstijlgerelateerde ziekten zijn al jaren een groeiend probleem. We gebruiken onderzoeksmethoden die ‘real-life robustness’ nastreven. Zo vertalen we wetenschappelijke inzichten naar de praktijk, evalueren we initiatieven in de praktijk en gebruiken de resultaten voor nieuwe wetenschappelijke inzichten. Wil je wetenschappelijke inzichten voor duurzame gezonde voeding bij kinderen implementeren, een leefstijlgeneeskundeprogramma laten evalueren in de praktijk of samen met een praktijkgerichte onderzoekers voeding- en leefstijleffecten onderzoeken bij kwetsbare groepen?
Neem contact op met:
Het Louis Bolk Instituut onderzoekt samen met telers, overheden en Europese partners hoe de teelt van ons voedsel duurzamer kan worden. De boerenpraktijk stellen we hierin centraal, zodat onze wetenschappelijke kennis daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner om teelten vanuit de basis te verduurzamen? Om wetenschappelijke inzichten om te zetten in een haalbare praktijk? Of bestaande verduurzamingsprojecten in de akkerbouw te evalueren?
Neem contact op met:
Preventie en zelfmanagement worden steeds belangrijker voor de volksgezondheid. Het Louis Bolk Instituut onderzoekt, in nauwe samenwerking met zorgprofessionals, overheden, bedrijven, patiënten en bewoners hoe de gezondheid van mensen behouden of verbeterd kan worden en brengt dit in de praktijk door het opzetten van evaluatietrajecten en het begeleiden van implementatie. Integratieve medicine of Positieve Gezondheid onderzoeken of implementeren?