Teeltbrochure sorghum

Sorghum als potentieel voedergewas in de melkveehouderij

Martine Bruinenberg, Nick J.M. van Eekeren, Maaike van Agtmaal, Arie Klop, Nic Boerboom, Roy Kuenen, Luuk Maas, Tim van Summeren, Walter de Milliano. 2023. Teeltbrochure sorghum: Sorghum als potentieel voedergewas in de melkveehouderij. 2023-015 LbD. Louis Bolk Instituut.
Pagina's / pages: 60
Type: Brochure
Download (pdf, 5.51 MB)
Prijs gedrukt exemplaar: € 0,00
Artikelnummer: 2023-015 LbD
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

In deze teeltbrochure is de kennis en ervaring uit de PPS “Sorghum als derde gewas in de melkveehouderij” en het Praktijknetwerk “Sorghum ervaringen in de praktijk, Noord-Brabant” gebundeld en willen we dit delen met veehouders en andere geïnteresseerden. In de brochure gaan we in op de diverse voor- en nadelen van sorghum, maar ook op beschikbare types, de teelt, de oogst en de vervoedering.

In deze teeltbrochure is de kennis en ervaring uit de PPS “Sorghum als derde gewas in de melkveehouderij” en het Praktijknetwerk “Sorghum ervaringen in de praktijk, Noord-Brabant” gebundeld om te delen met veehouders en andere geïnteresseerden. In de brochure gaan we in op de diverse voor- en nadelen van sorghum, maar ook op beschikbare types, de teelt, de oogst en de vervoedering.

Trefwoorden in Nederlands: sorghum, teelt, melkveehouderij, ruwvoer