Eten met aandacht: Doe ik het goed of doet het mij goed?

Rya Ypma, Machteld Huber. 2012. Eten met aandacht: Doe ik het goed of doet het mij goed?. 2012-001 GV. Louis Bolk Instituut, Driebergen.
Pagina's / pages: 56

Kan ook besteld worden bij de boekhandel.

Prijs gedrukt exemplaar: € 1,00
Artikelnummer: 2012-001 GV
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Diëtist Rya Ypma ontwikkelde een wijze van begeleiden, waarbij mensen zelf gaan voelen wat voeding met hen doet en of hen dat wel of niet bevalt. Deze benadering blijkt mensen te helpen om blijvend hun eetpatronen te kunnen veranderen en meer te genieten van het eten. In een samenwerking met arts- onderzoeker Machteld Huber van het Louis Bolk Instituut beschrijft zij in dit boekje haar aanpak en de achtergronden daarvan, in de hoop anderen hiermee te inspireren.

Trefwoorden in Nederlands: eigen regie, kwaliteit van voeding, diëtetiek, kwaliteit van leven, bewust eten, lijnen, afvallen, snoepen, obesitas
Tweede taal / secondary language Engels
Abstract / summary in English:

A coaching method, wherby people begin to experience what nutrition does to them and whether they like that or not, was developed by dietician Rya Ypma. This approach appears to help people change eating habits permanently while enjoying food. In collaboration with physician-researcher Machteld Huber of Louis Bolk Institute, she describes her approach and its background, hoping to inspire others as well.

Keywords in English: self management, food quality, dietetics, quality of life, consious eating, weight loss, nibble, obesitas