COmmunicatie en verwijzing COmplementaire Zorg – COCOZ

Eindrapportage

Herman van Wietmarschen, M Busch. 2019. COmmunicatie en verwijzing COmplementaire Zorg – COCOZ: Eindrapportage. 2019-002 VG. Louis Bolk Instituut, Bunnik.
Pagina's / pages: 43
Type: Rapport
Download (pdf, 1.60 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

In het COCOZ project (2017-2018) hebben complementair behandelaars van verschillende disciplines samen met regulier werkend huisartsen behoeften en wensen rond communicatie en doorverwijzing naar complementaire zorg besproken. Dit gebeurde onder begeleiding van het Van Praag Instituut en het Louis Bolk Instituut en met steun van de Vereniging Homeopathie en de Stichting MS-Anders. De verschillende complementaire disciplines werden vertegenwoordigd door de AVIG (homeopathie en natuurgeneeskunde), de NAAV (acupunctuur), de NCA (chiropractie), de NVA (acupunctuur), de NVKH (homeopathie) en de NVO (osteopathie). Gezamenlijk doel was het ontwikkelen van bouwstenen – tips & tools – om de patiëntenzorg voor patiënten met chronische problematiek in de eerstelijnszorg te verbeteren.

Trefwoorden in Nederlands: complementaire zorg, Homeopatie, acupunctuur, chiropractie, osteopathie, huisartsen, natuurgeneeskunde, communicatie, motor imagery, mental imagery