Boer, Bodem & Gezondheid

De waarden en drijfveren van agrariërs en consumenten voor een gezond product van een gezonde bodem

Iris Flamand, Leonie Barelds, Femke Hoefnagels, Marieke Battjes-Fries, Willemijn Cuijpers, Zsuzsan Proos, Mirjam Bus, Ilse Geijzendorffer, Peter Keijzer. 2023. Boer, Bodem & Gezondheid: De waarden en drijfveren van agrariërs en consumenten voor een gezond product van een gezonde bodem. 2023-030-VG. Louis Bolk Instituut.
Pagina's / pages: 81
Type: Rapport
Download (pdf, 3.16 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Eén van de grote vragen van deze tijd is welke rol kan voedsel spelen in het gezonder maken van onze maatschappij. Aansluitend hoort de vraag hoe agrariërs die zorg dragen voor onze bodemkwaliteit en die aantrekkelijke producten produceren in hun ondernemerschap gesterkt kunnen worden. Dit onderzoek legt de verbinding tussen consumenten die bewust aankopen doen voor hun gezondheid en agrariërs die in de kwaliteit van hun bodem investeren.

Trefwoorden in Nederlands: humane gezondheid, bodemgezondheid, gewasgezondheid, productgezondheid, meetmethoden, definities.