1 - 89 van 89 publicaties
Wetenschappelijk artikel
Towards a ‘patient-centred’ operationalisation of the new dynamic concept of health: a mixed methods study (2016 | Wetenschappelijk artikel)
Heroverweeg uw opvatting van het begrip ‘gezondheid’ (2016 | Wetenschappelijk artikel)
The Challenge of Measuring Health as the Ability to Adapt (2013 | Wetenschappelijk artikel)
Functional Food and Organic Food are Competing rather than Supporting Concepts in Europe (2012 | Wetenschappelijk artikel)
The challenge of evaluating health effects of organic food; operationalisation of a dynamic concept of health (2012 | Wetenschappelijk artikel)
Machteld Huber, J. André Knottnerus, Laurence Green, Henriëtte van der Horst, Alejandro J. Jadad, Daan Kromhout, Brian Leonard, Kate Lorig, Maria Isabel Loureiro, Jos. W. M. van der Meer, Paul Schnabel, Richard Smith, Chris van Weel, Henk Smid
How should we define health? (2011 | Wetenschappelijk artikel)
Organic food and impact on human health: Assessing the status quo and prospects of research (2011 | Wetenschappelijk artikel)
Effect of organically and conventionally produced diets on jejunal gene expression in chicken (2010 | Wetenschappelijk artikel)
N. Busscher, J. Kahl, J.O. Andersen, Machteld Huber, G. Mergardt, Paul Doesburg, M. Paulsen, A. Ploeger
Standardization of the biocrystallization method for carrot samples (2010 | Wetenschappelijk artikel)
Machteld Huber, J.O. Andersen, J. Kahl, N. Busscher, Paul Doesburg, G. Mergardt, S. Kretschmer, A. Zalecka, A. Meelursarn, A. Ploeger, L. Nierop, Lucy van de Vijver, Erik Baars
Standardization and validation of the Visual Evaluation of Biocrystallizations (2010 | Wetenschappelijk artikel)
Standardization of the Steigbild Method (2010 | Wetenschappelijk artikel)
Feeding trials in organic food quality and health research (2010 | Wetenschappelijk artikel)
J. Kahl, Geert-Jan van der Burgt, Daniel Kusche, S. Bügel, N. Busscher, E. Hallmann, U. Kretzschmar, A. Ploeger, E. Rembialkowska, Machteld Huber
Organic Food Claims in Europe (2010 | Wetenschappelijk artikel)
First tests of standardized biocrystallization on milk and milk products (2009 | Wetenschappelijk artikel)
Comparison of organic and conventional raw milk quality in The Netherlands (2008 | Wetenschappelijk artikel)
L. Rist, A. Mueller, C. Barthel, B.E.P. Snijders, M. Jansen, A.P. Simões-Wüst, Machteld Huber, I. Kummeling, U. von Mandach, H. Steinhart, C. Thijs
Influence of organic diet on the amount of conjugated linoleic acids in breast milk of lactating women in the Netherlands (2007 | Wetenschappelijk artikel)
Biocrystallisation and Steigbild (2007 | Wetenschappelijk artikel)
Do parents with an atopic family history adopt a ‘prudent’ lifestyle for their infant? (2006 | Wetenschappelijk artikel)
Helen Floistrup, Jackie Swartz, Anna Bergstrom, Johan S. Alm, Annika Scheynius, Marianne van Hage, Marco Waser, Charlotte Braun-Fahrlander, Dieneke Schram-Bijkerk, Machteld Huber, Anne Zutavern, Erika von Mutius, Ellen Ublagger, Josef Riedler
Allergic disease and sensitization in Steiner school children (2006 | Wetenschappelijk artikel)
Brochure
Rapport
Processing of apple juice, a pilot study. (2007 | Rapport)
Biocrystallisation Milk und Frischkäse (2007 | Rapport)
Biocrystallisations - Milk treatments (2007 | Rapport)
The 2005 Louis Bolk Milk Study (2006 | Rapport)
Over voeding en gezondheid met biologische producten (2001 | Rapport)
Overig
Samenvatting "Biologisch Gezonder?" (2007 | Overig)
Congres bijdragen
A dynamic concept of health and its relation with the ICF (2013 | Congres bijdragen)
Can Functional Food and Organic Food be Supporting Concepts in Europe? (2013 | Congres bijdragen)
Enhanced catch-up growth after a challenge in animals on organic feed (2012 | Congres bijdragen)
Lucy van de Vijver, Machteld Huber, Paul Doesburg, J.H. Nielsen, G. Wyss, J.R. Bloksma, Ruth Adriaansen-Tennekes, Anna Diveky-Ertsey, Christine Hoefkens, Sonya G. Ivanova-Peneva, Daniel Kusche, Silvana Manasievska-Simiae, Magorzata Sikora, Katarz
Measuring food quality: concepts, methods and challenges (2007 | Congres bijdragen)
Challenges for an organic food quality concept (2006 | Congres bijdragen)
A pilot study in search of parameters for quality and health. (2005 | Congres bijdragen)
The quality and vital activity in organic food (1999 | Congres bijdragen)
Boek(sectie)
Eten met aandacht: Doe ik het goed of doet het mij goed? (2012 | Boek(sectie))
Inventarisation LBI crystallisation work 2002-2009 (2009 | Boek(sectie))
O. Schmid, S. Padel, N. Halberg, Machteld Huber, M. Darnhofer, C Micheloni, Chris Koopmans, S. Bügel, C. Stopes, H. Willer, M. Schlüter, E. Cuoco
Strategic Research Agenda for organic food and farming (2009 | Boek(sectie))
Growth and differentiation (2002 | Boek(sectie))
Groei en differentiatie (2002 | Boek(sectie))
Parameters for Apple Quality, part 1 and 2 (2001 | Boek(sectie))
Vakblad artikel
Los alimentos ecológocos y el impacto en la salud humana y animal (2012 | Vakblad artikel)
The First international conference on organic food quality and health research (2011 | Vakblad artikel)
Gezondheid als dynamisch en meetbaar begrip (2010 | Vakblad artikel)
'Ist Bio wirklich gesünder?': Futterversuch (2010 | Vakblad artikel)
Gezondheidseffecten biologisch voedsel gemeten (2006 | Vakblad artikel)
Vitaliteit- Een inleiding (2005 | Vakblad artikel)
Meten van vitale kwaliteit bij appels (2001 | Vakblad artikel)
Leefstijl en allergie (2000 | Vakblad artikel)
Een harmonieus systeem scheppen is de uitdaging (2000 | Vakblad artikel)
Hoe veilig is genetisch gemanipuleerd voedsel? (1999 | Vakblad artikel)
Flyers en factsheets
Biocrystallisations - Goat Milk (2008 | Flyers en factsheets)
Organic products and health. Results of milk research 2005 (2005 | Flyers en factsheets)