Aardappelkweekboek - praktijkhandboek voor de aardappelketen

Marjolein Tiemens-Hulscher, J. Delleman, J. Eising, Edith T. Lammerts van Bueren. 2016. Aardappelkweekboek - praktijkhandboek voor de aardappelketen. Aardappelkweekboek. Aardappelwereld BV, Den Haag.
Pagina's / pages: 192
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Dit is het eerste praktijkhandboek waarin theorie, wetenschappelijke kennis en vooral de praktijk van het aardappelkweekwerk bijeen zijn gebracht. Het boek behandelt onderwerpen als de geschiedenis van het aardappelkweekwerk in Nederland, achtergrondkennis over genetica en de overerving van eigenschappen bij aardappel. Daarnaast zijn er praktische hoofdstukken over het kruisen al of niet met wilde soorten en de selectie van nieuwe klonen. Bijzonder is de informatie over systematische beoordeling van verschillende eigenschappen, rijk geïllustreerd met foto’s. Maar ook nuttig is alles over wat een kweker moet doen voor de keuring, en het proces van aanmelding en registratie van nieuwe rassen.

"

De tweede druk is hernieuwd met toevoeging van twee nieuwe hoofdstukken over de fysiologie van de aardappel en over gebruik van moleculaire merkers.

Trefwoorden in Nederlands: aardappel, veredeling, selectie