dr.
Leonie Barelds
Onderzoeker Gezonde & duurzame voeding
Telefoon: +31(0)343 523.860 (algemeen)
E-mail: l.barelds@louisbolk.nl

Expertise
Leonie Barelds werkt aan projecten waarbij zij duurzaamheid met gezondheid combineert. Een gezondere voedingskeuze moet niet alleen gezond zijn voor ons lichaam, maar ook voor de planeet. Zij is gepromoveerd in economische gedragspsychologie en gespecialiseerd in de voedselomgeving en hoe consumenten daarbinnen hun voedselkeuzes maken. Vanuit een achtergrond in zowel het bedrijfsleven als diverse coalities vanuit maatschappelijk middenveld kent zij het perspectief van verschillende stakeholders die een rol kunnen spelen in de transitie naar meer gezond en duurzaam. Ze probeert zo veel mogelijk vanuit en met de doelgroep op zoek te gaan naar oplossingen die bijdragen aan de gezondere en duurzame voedingskeuze.
Recente publicaties
Gezond van grond tot mond (2025)
Boer, Bodem & Gezondheid (2023)
Alle publicaties
- Rapport (2)
- Flyers en factsheets (1)
Flyers en factsheets
Iris Flamand, Leonie Barelds. 2025. Gezond van grond tot mond.
Download full text (pdf)
Rapport
Leonie Barelds, Femke Hoefnagels, Louise Mulder, Leen Janmaat. 2024. Impactrapportage Biologisch Keurmerk.
Download full text (pdf)
Iris Flamand, Leonie Barelds, Femke Hoefnagels, Marieke Battjes-Fries, Willemijn Cuijpers, Zsuzsan Proos, Mirjam Bus, Ilse Geijzendorffer, Peter Keijzer. 2023. Boer, Bodem & Gezondheid.
Download full text (pdf)