Introductie van de Chevon

Een zoektocht naar de afzet van geitenvlees

Ina Eleveld. 2008. Introductie van de Chevon: Een zoektocht naar de afzet van geitenvlees. Biogeit rapport. 16. Louis Bolk Instituut, Driebergen.
Pagina's / pages: 43
Type: Rapport
Download (pdf, 2.43 MB)
Taal/language: Nederlands
Abstract / samenvatting in Nederlands:

Het afmesten en afzetten van lammeren op een biologisch bedrijf is geen gemakkelijke weg. Aan de smaak van het vlees zal het niet liggen. De chevon, lammeren met een leeftijd van 5 tot 7 maand, geven vlees met karakter: een vleugje geit! Proevers van dit vlees zijn hier nagenoeg unaniem in. Voor een optimale smaak dient het vlees rosé bereid te worden en daarvoor dient het vlees gerijpt te zijn.
"De onbekendheid van het vlees vereist een zorgvuldige introductie in de markt. Onbekendheid leidt dikwijls naar vragen over de bereidingswijze. De potentiële kopers zullen hierin begeleid moeten worden. Omdat het vlees in het hogere marktsegment thuis hoort, vereist dit ook dat het vlees dit uitstraalt door de omgeving en de bereiding.

Trefwoorden in Nederlands: