Vacature: Stagiair(e) Sociale Wetenschappen / Gezondheidswetenschappen

Als stagiair Gezonde Leefomgeving bij het Louis Bolk Instituut werk je samen met je collega’s aan een gezonder en duurzamer Nederland. Dit specifieke project gaat over de effectiviteit van een wijkaanpak op Texel en in Stede Broec (Noord-Holland). We onderzoeken welke interventies bijdragen aan het contact en verbinding in de wijk, om daarmee de professionele zorgvraag te verminderen. Een super actueel onderwerp waar we vandaag of morgen allemaal mee te maken krijgen.

De opdracht in het kort

  • Ontwikkelen van een onderzoeksopzet dat interventies in de wijk evalueert;
  • Ontwikkelen vragenlijsten en surveys;
  • Uitvoeren interviews, afnemen vragenlijsten (kan ook digitaal);
  • Data-analyse;
  • Schrijven rapportage en eventueel een scriptie (als dat voor jou aan de orde is).

De leuke extra’s

  • Aan de slag bij een waarden-gedreven onderzoeksinstituut met gemotiveerde collega’s die zich inzetten voor een groener, gezonder en duurzamer Nederland;
  • Leuke trips naar Texel en Stede Broec voor het uitvoeren van je werk;
  • Stagebegeleiding met aandacht voor jouw persoonlijke drive, verlangens en eventuele opdracht/scriptie vanuit je studie;
  • Een passende stagevergoeding.

Wie zoeken we?

Een bachelor of masterstudent(e) van sociale wetenschappen, gezondheidswetenschappen, sociologie, social work, sociale gerontologie of aanverwante studies. Je hebt affiniteit met vraagstukken rondom sociale cohesie, zorg en welzijn, en je bent in staat om zelfstandig te werken.

Duur

De stageperiode beslaat ongeveer 4 maanden, van september tot en met december 2024. De mogelijkheid bestaat om zowel fulltime als parttime aan de slag te gaan, afhankelijk van jouw voorkeuren en beschikbaarheid.

Over het Louis Bolk Instituut

Al bijna vijftig jaar werkt het Louis Bolk Instituut aan veerkrachtige landbouw, voeding en gezondheid. Op die gebieden dragen we met praktijkgericht en participatief onderzoek bij aan de verbinding en versterking van natuurlijke processen en systemen. Als onderzoeksinstituut ontwikkelen we met partners wetenschappelijke kennis die toepasbaar is in beleid en praktijk. Zo creëren we maatschappelijke impact.

Solliciteren

Wil je graag bijdragen aan een gezonder Nederland waarin we meer naar elkaar omkijken? En wil je naast studeren ook ervaring opdoen in de praktijk? Stuur dan jouw korte motivatie en CV naar solliciteren@louisbolk.nl en wie weet verwelkomen we jou binnenkort in ons team!

Neem voor vragen contact op met Charlotte Sederel via bovenstaand e-mailadres of 0343-523-860.

Geplaatst op:
29-05-2024