Vacature Onderzoeker Veehouderij en Agro-Biodiversiteit

Het programma Duurzame veehouderij en Agro-Biodiversiteit laat zich graag versterken door een deskundig en gedreven onderzoeker, die met beide benen in de praktijk staat van de veehouderij en een wezenlijke bedrage wil leveren aan verduurzaming van deze sector. Ben jij een communicatieve en ondernemende teamplayer en netwerker, kun jij resultaatgericht en analytisch werken, dan is deze vacature voor jou! 
 

Het Louis Bolk Instituut is een onafhankelijk kennisinstituut dat al ruim 45 jaar kennis voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid ontwikkelt. Drie schakels die sterk samenhangen en een integrale aanpak vergen. Wij werken aan het versterken van natuurlijke systemen en processen, of dat nu een agrarisch gebied is, een bedrijf, een patiënt of een stadswijk. Dat doen we samen met betrokkenen uit de praktijk (participatief) en daarbij werken we aan praktische en toepasbare resultaten. We zijn een pionier door vanuit samenhang te werken en vraagstukken in een groter geheel te plaatsen (systeembenadering). Zo dragen wij concreet bij aan gezondheid en vitaliteit, een veerkrachtig voedselsysteem en een duurzame leefomgeving.

Er liggen de komende jaren grote uitdagingen voor de veehouderij in Nederland. De stikstof-, klimaat-, water- en biodiversiteitsproblematiek gaat grote veranderingen teweegbrengen in de veehouderij. Er zijn verschillende mogelijkheden om met de opgaven om te gaan en het is afhankelijk van de veehouder zelf wat het beste past. Het Louis Bolk Instituut heeft jarenlange ervaring met het helpen van boeren aan oplossingen. Zij doet dat vooral samen met de boeren, door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en door het werken aan betere randvoorwaarden. 

Het programma Duurzame veehouderij en Agro-Biodiversiteit laat zich graag versterken door een deskundig en gedreven onderzoeker. Iemand die met beide benen in de praktijk staat van de Veehouderij en een wezenlijke bedrage wil leveren aan verduurzaming van deze sector. Wij zijn dan ook op zoek naar een

Onderzoeker Veehouderij en Agro-Biodiversiteit

met kennis van en passie voor verduurzaming van de Veehouderij
 

De functie

Je leidt onderzoeks- en demoprojecten op het gebied van bodemkwaliteit, grasland, biodiversiteit, bedrijfssysteem, mineralenkringlopen en – emissies,  en voert deze veelal samen met andere onderzoekers uit. Belangrijk daarbij is het in praktijk brengen van oplossingen en begeleiden van bijeenkomsten met veehouders. Je geeft invulling aan beleidsvraagstukken vanuit je expertise. Je verzorgt het projectbeheer, verzamelt onderzoeksgegevens, verwerkt deze in rapporten en publiceert de onderzoeksresultaten. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe onderzoeksprojecten, het verder ontwikkelen van inhoudelijke (deel)thema’s en onderzoeksprojecten en het onderhouden en versterken van een voor het Instituut relevant netwerk.

Jouw profiel

Voor deze functie zijn wij op zoek naar een veehouderij en agro-biodiversiteit deskundige met:

 • Een universitaire opleiding, met een relevante afstudeerrichting bijvoorbeeld Animal Sciences aan de Wageningen Universiteit, of een studie Plant Sciences of Biologie in combinatie met voor deze functie relevante werkervaring; 
 • Praktische kennis van de veehouderij en agro-biodiversiteit;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring; 
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling);
 • Ervaring het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek; 
 • Ervaring met het schrijven van projectvoorstellen, -plannen, -rapporten, brochures en wetenschappelijke publicaties;
 • Je hebt drive en beschikt over een resultaatgerichte inslag; 
 • Je hebt passie voor een duurzame veehouderij en bent bekend met zowel de gangbare en meer duurzame veehouderij
 • Je bent een verbinder en werkt graag samen 
 • Ervaring met presenteren voor verschillende doelgroepen, van veehouders tot collega-wetenschappers;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • In het bezit van een rijbewijs.

Ben jij deze communicatieve en ondernemende teamplayer en netwerker, heb jij kennis van en passie voor duurzame veehouderijsystemen en kun jij resultaatgericht en analytisch werken, dan is deze vacature voor jou! 

Het aanbod

Het Louis Bolk Instituut biedt een dynamische en uitdagende mensgerichte werkomgeving, een marktconform salaris en flexibiliteit in een markt en organisatie die volop in ontwikkeling is. Het betreft een dienstverband voor 4-5 dagen per week. Het is een structurele functie, maar aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Solliciteren of wil je meer weten?

Op onze website vind je meer informatie over het Louis Bolk Instituut.
Stuur je motivatiemail en cv voor 21 januari 2022 naar solliciteren@louisbolk.nl
of bel voor meer informatie naar Nick van Eekeren via: 0343-523860.