Prescilla Jeurink zet met haar benoeming als lid raad van toezicht voeding en gezondheid op de kaart

Dr. P.V. (Prescilla) Jeurink is vandaag benoemd tot lid van de raad van toezicht van het Louis Bolk instituut. Met haar expertise op het vlak van voeding en gezondheid zet zij deze onderwerpen op de kaart. 

Na 11 jaar in de voedingsindustrie gewerkt te hebben, is zij werkzaam als universitair docent bij de Bacheloropleiding Farmacie en als ambassadeur Nutrition & Immune Resilience bij Future Food Utrecht. Dit combineert zij met wetenschappelijke consultancy opdrachten onder de vlag van D2BScience, waar ze onderzoekers ondersteunt op het gebied van voeding, gezondheid en immunologie.

Ilse Geijzendorffer, directeur-bestuurder, geeft aan dat de veelzijdige ervaring van Prescilla Jeurink een aanwinst is: “De ervaring van Prescilla, binnen zowel de industrie, het onderwijs en de wetenschap, draagt eraan bij dat we kennisontwikkeling over voeding en gezondheid sector-breed op de kaart kunnen zetten. Wij streven ernaar om onze vernieuwende wetenschappelijke kennis toegankelijk te maken voor alle partijen binnen de sector. We zijn daarom erg blij met de versterking van Prescilla”.    
 
De activiteiten van het Louis Bolk Instituut op het gebied van gezondheid sluiten aan bij de overtuigingen van Prescilla Jeurink : “Het is van belang dat we de hele keten van voedselproductie tot en met gezondheidszorg samenbrengen om het individu van juiste informatie te voorzien én hen te helpen met het verbeteren van leefstijl en voedingspatronen. Daarnaast is het essentieel om de overheid en verzekeraars hierin mee te nemen, zodat er (meer) waarde gegeven kan worden aan gezondheid, natuur en samenleving. Samen met het Louis Bolk Instituut wil ik mij hiervoor inzetten.”
 

Meer informatie

Meer informatie over het bedrijfsprofiel, de statuten en bestuur

 

 

 

Geplaatst op:
24-02-2022