Help burgers om hun buurt en dus zichzelf gezonder te maken

Op 19 augustus 2021 in Trouw/Opinie het opiniestuk “Help burgers om hun buurt en dus zichzelf gezonder te maken’ van Ilse Geijzendorffer en Sjef Staps verschenen. 

De ambitie om in de gezondheidszorg meer aandacht te geven aan de leefomgeving, is hoopgevend. Een slechte leefomgeving kan mensen ziek maken. Investeer daarom in initiatieven van bewoners die dat willen veranderen, schrijven Ilse Geijzendorffer en Sjef Staps. Psychiater en Zomergast Robert Vermeiren legde samen met anderen onlangs al de vinger op de zere plek: onze leefomgeving maakt mensen kwetsbaar. In dit opiniestukken pleiten Ilse Geijzendorffer en Sjef Staps er voor álle vormen van gezondheid, geestelijk en fysiek, een rol te geven en dragen ze voorbeeldprojecten aan uit de praktijk. Lees het hele artikel hier

Meer informatie over het model Positieve Gezondheid en Leefomgeving is hier op onze website te terug te vinden. Bekijk ook de projectpagina’s van de projecten die worden aangehaald in het opiniestuk op onderstaande locaties:

Het Louis Bolk Instituut is geïnteresseerd in de toepassing en verdere ontwikkeling van het concept Positieve Gezondheid en Leefomgeving. Daarbij zijn we nog op zoek naar nieuwe projecten. Mocht u benieuwd zijn naar wat dit concept voor u zou kunnen betekenen, dan kunt u contact met Sjef Staps opnemen. We zijn met name geïnteresseerd om verder samen te werken met initiatieven voor jongeren, agrarische of wijkgemeenschappen, gemeenten of zorginstellingen.