Biobeurs 2023: wennen in Den Bosch

Tholen - Met 8.750 bezoekers heeft de Biobeurs dit jaar een recordaantal mensen getrokken. Standhouders waren tevreden over de goede mix van boeren en winkeliers die de beurs kwamen bezoeken. Bij melkveehouders was veel interesse in omschakeling. Er werd ook een workshop gehouden over dat onderwerp. "Een uitdagende markt, maar positieve mensen", vatte één van de standhouders de beurs samen.

Dr. Ilse R. Geijzendorffer & Ir. Peter Keijzer

Als vanouds bezocht de redactie van Biojournaal weer alle exposanten en maakte aan de hand daarvan een uitgebreide fotoreportage.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Jarenlang verzamelde de sector zich in Zwolle, maar dit keer vond de beurs plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Niet iedereen was blij met hoe de zelf uitgekozen plek in de praktijk uitpakte. Ook zorgde een gebrek aan standnummers voor wat onduidelijkheid en ontbrak een duidelijke verwijzing naar de tweede hal. 

Op woensdag was het aan het einde van de dag erg rustig in de hallen. Dat had wellicht te maken met het Aanschuifdiner dat om 18.00 uur van start ging. Op donderdag leek de drukte wat beter verspreid.

Volgend jaar zal de Biobeurs opnieuw plaatsvinden in Den Bosch.

Overgenomen van Biojournaal.nl

Kennisagenda

Eind 2022 publiceerde het ministerie van LNV een Actieplan ‘Groei van biologische productie en consumptie’. Het Louis Bolk Instituut leverde hiervoor waardevolle input met een SWOT analyse van biologisch sector. Het actieplan beschrijft hoe Nederland bij gaat dragen aan de uitbreiding van het biologische landbouwareaal, aansluitend bij de Europese ‘Farm to Fork strategie van 25% biologisch in Europa. Als Louis Bolk Instituut zijn we actief bij het formuleren van een kennisagenda, noodzakelijk om de biologische consumptie en afzetmarkt van biologisch te ondersteunen maar ook om met kennis en innovatie de groei van het areaal in Nederland te realiseren.  

Geplaatst op:
24-01-2023
Bron:

Overgenomen van Biojournaal.nl